ZIUA ARMATEI ROMANE

0
117

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă așteaptă vineri, 24 octombrie 2014, ora 11.00, la sediul său din Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 3, să participați la vernisajul expoziției temporare ”Arme din colecţia Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova”.

Această expoziție aduce în atenția publicului o scurtă istorie a evoluției armelor de foc, prin expunerea unei colecții care cuprinde piese deosebite, din diferite zone geografice și perioade istorice.
Sunt expuse și câteva arme deosebit de valoroase, parte dintre ele bogat ornamentate cu intarsii de argint, sidef și pietre semiprețioase.
Expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 9.00- 17.00, în zilele de luni muzeul fiind închis.
 
 
Muzeul „Conacul Bellu”, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, vă așteaptă vineri, 24 octombrie 2014, ora 11.00, la sediul său din Urlați, str. Orzoaia de Sus, nr. 2, să participați la matineul muzeal „Marele Război de acum 100 de ani”, organizat cu prilejul aniversării Zilei Armatei Române. 
In contextul implinirii a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, invitatul special la eveniment, prof. Daniel Bucur, director al Scolii „Cănuță Ionescu” din Urlați, va prezenta publicului aspecte cu privire la război, dar și la Marea Unire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.