Visul – poveste câștigătoare din Concursul Național de Scurte Povestiri „Vreau să povestesc”

0
59
Visul
Copil fiind, Vlad ȋși dorea să-și urmeze tatăl și să devină domn al Țării Romȃnești. De asemenea, ȋși dorea să aibă o copilărie fericită, ca orice copil, ȋnsă, ȋn acele timpuri ȋn lupta pentru pămȃnt și țară, nu se mai ținea cont de nimic.
La vȃrsta de doar unsprezece ani, a fost luat ostatic ȋmpreună cu fratele lui mai mic. Cȃțiva ani mai tȃrziu a fost eliberat, ȋnsă a primit vestea că tatăl și fratele său au fost asasinați.
Răpus de durere și lipsit de sprijinul celor apropiați, Vlad ȋși dorea foarte mult să-i răzbune. A ȋncercat să găsească o modalitate unică pentru a-i face pe cei răi să fie răspunzători și să plătească pentru faptele lor, ȋnsă nimic nu i se părea ȋndeajuns de cumplit, așa cum meritau.
Visul lui din copilărie, acela de a deveni domn al țării se ȋmplinise. Ȋntr-o noapte, cȃnd Vlad dormea, a avut un vis care avea să-i schimbe viața. Ȋl visa pe tatăl său care ȋi spuse:
– Fiule, trebuie să te ȋmbărbătezi și să-mi răzbuni moartea!
– Dar, tata, caut și caut o metodă, dar nimic nu mi se pare ȋndeajuns de ȋnfricoșător pentru
cei care ți-au făcut rău.
– Dragul meu, metoda pe care o vei folosi va fi cu adrevărat ȋnfricoșătoare și demnă de
numele nostru, Draculea!
Atunci Vlad se trezi și pentru restul nopții s-a chinuit să-și găsească calea și modul ȋn care avea să bage teroare ȋn orice dorea să-l ȋnfrunte. Pentru un moment, părea că nimic nu era potrivit, ȋnsă planul său avea soluție:
– O să-i trag ȋn țeapă pe toți răufăcătorii! spuse cu inima plină de durere dar și cu satisfacție
știind că nimeni nu mai făcuse asta pȃnă acum.
Cruzimea cu care ȋi tortura și-i omora pe dușmani ȋl făcu să fie recunoscut drept domnitorul cel crud, Vlad cel Crud sau Vlad Țepeș, dar era de fapt domnitorul care iubea dreptatea, cinstea și corectitudinea.
Ghidia Bianca Maria – Mențiune
Clasa a IV-a C, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.