VERNISAJ EXPOZIŢIE TEMPORARĂ

0
57

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova invită publicul marţi, 21 iulie 2015, ora 11.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10 să participe la vernisajul Expoţiei lunii "TRECUT PENTRU VIITOR. DEZVOLTAREA COLECŢIILOR".

În expoziție sunt etalate pese muzeale din ultimele achiziții și donații. Se remarcă: obiecte de podoabă, inele, mojare de la sfârșitul secolului al XVII-lea; un stilet de ofițer; cărți rare – ediții de buzunar; un inedit album cu fotografii reprezentând soldați germani din Al Doilea Război Mondial, care au făcut parte din forțele de apărare ale rafinăriilor prahovene.
Dezvoltarea colecțiilor muzeale, diversificarea și valorificarea acestora la standarde superioare corelate cu rolul societății civice și conștientizarea de către comunitate a importanței tezaurizării informațiilor și dovezilor trecutului și cu activitatea de cercetare a specialiștilor sunt repere esențiale ale misiunii și obiectivelor instituției noastre.
Mulțumim comunității pentru înțelegerea actului cultural, deschiderea și generozitatea cu care contribuie la mărirea și diversificarea colecțiilor Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.
 
Director adjunct, 
Mihai Dumitrache

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.