Turnul Chindiei – poveste câștigătoare din Concursul Național de Scurte Povestiri „Vreau să povestesc”

0
153
Turnul Chindiei
A fost odată ca niciodată un domnitor bun şi curajos pe nume Vlad Ţepeş. Vlad Ţepeş era iubit de toţi supuşii săi pentru că îi apăra de hoţi, tȃlhari şi alţi răufăcători, fiind traşi în ţeapă toţi cei care vroiau să facă rău.
Cel mai bun prieten al lui Vlad Ţepeş era comandantul armatei. Comandantul avea trei feciori curajoşi şi frumoşi care se aflau mereu în apropierea voievodului pentru a-i apăra viaţa. Ȋn acea perioadă tulbure şi încărcată de multe războaie Ţara Romȃnească avea un mare duşman, Imperiul Otoman iar Vlad Ţepeş a refuzat să le mai plătească tribut otomanilor deoarece a simţit că poporul nu mai poate rezista în faţa acestei asupriri.
-Cum îţi permiţi să nu mai plăteşti tribut imperiului meu ?
-Îmi cer scuze, dar nu mai putem plăti imperiului tău deoarece trebuie să întreţinem ţara.
-Nu îmi pasă, ţara mea este mai importantă decȃt a voastră !
-Dar fiecare ţară este la fel de măreaţă !
Paşa i-a răspuns lui Ţepeş:
-Eu voi porni un război şi dacă voi cȃştiga, ţara ta va fi a mea!
Vlad Ţepeş a pregătit soldaţii cu armuri de fier, cu săbii ascuţite, scuturi puternice şi cai viteji. A ordonat celor mai buni constructori să facă pe cel mai înalt deal un turn şi tȃmplarilor scări trainice din lemn. Războiul a început şi a durat 14 zile. Vlad Ţepeş a cȃştigat confruntarea dar Paşa nu a renunţat , a luat un cal de nădejde şi l-a fugărit pe Vlad Ţepeş.
Viteazul domnitor romȃn s-a gȃndit că Paşa va reacţiona aşa şi s-a îndreptat către turn. A urcat în turn. Paşa, supărat a început să dea cu mȃnie, dar Vlad Ţepeş avea un avantaj, era agil. Fiecare avea corpul plin de răni şi sȃnge. Paşa cu supărare a început să dea în Vlad Ţepeş şi l-a lovit în mȃna în care ţinea sabia, Vlad nu mai avea putere să-şi ridice braţul, Paşa dorind să-i taie capul, dar Vlad s-a ferit şi l-a împins din turn, căzȃnd peste un copac cu ghinde, pierzȃndu-şi viaţa.
De atunci s-a numit ”Turnul Chindiei” şi veghează ca un veritabil străjer aşteptȃnd să fie o fortăreaţă militară şi pentru alţi viteji, precum Vlad Ţepeş.
Dinu Luca Matei – Mențiune
clasa a IV-a A, Școala Gimnazială ,,Sfântul Vasile’’, Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.