Înscriere „Caragiale, contemporanul nostru”

REGULAMENTUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE INTERPRETARE ARTISTICĂ A PERSONAJELOR CARAGIALIENE „CARAGIALE, CONTEMPORANUL NOSTRU” Ediţia a XXVI-a, 27-28 IANUARIE 2024
1. Participare:
1.1. Se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la instituții de învățământ (clasele pregătitoare-VIII).
1.2. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu vor concura în secţiuni separate, cu jurizare pe fiecare secţiune în parte.
1.3. Fiecare trupă înscrisă trebuie să aibă un nume;
1.4. O instituţie poate fi reprezentată de către una sau mai multe trupe de teatru existente în instituţia respectivă.
1.5. O trupă de teatru poate prezenta un moment din creația dramaturgului Ion Luca Caragiale, respectând cu strictețe textul autorului. De asemenea, ideile regizorale nu vor fi punctate dacă sunt executate automat, fără a fi înţelese şi asumate.
1.6. Prin înscriere, trupele îşi exprimă acordul ca spectacolele din cadrul secţiunii finale să fie filmate şi prezentate public sub sigla Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova (MJIAPH).
2. Durata spectacolelor: Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 10 și 15 minute. Nerespectarea acestei cerinţe se penalizează prin depunctare.
3. Înscriere:
3.1. Data limită pentru primirea înscrierilor este de 15 decembrie 2023.
3.2. Pentru înscriere fiecare trupă trebuie să trimită pe e-mail, prin WeTransfer, înregistrarea momentului pregătit, pe adresa de mail: muzeulcaragiale@yahoo.com.
3.3. Înscrierea se face prin trimiterea formularului de înscriere, anexă la prezentul regulament, pe adresa de e-mail mai sus menționată. De asemenea, se va încheia un parteneriat educațional între unitatea de învățământ participantă și Muzeul „Ion Luca Caragiale”, secție a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
3.4. Materialele trimise vor face baza unei preselecții, în urma căreia juriul desemnat de organizatori va selecţiona trupele care vor juca în zilele de 27-28 ianuarie 2024. Rezultatele acestei preselecții vor fi anunțate, până la date de 3 ianuarie 2024
. 3.5. Finala ediției a XXVI-a a Concursului Național de interpretare artistică personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru” va avea loc în perioada 27-28 ianuarie 2024.
4. Prezenţă şi program:
4.1. Concursul va începe la ora 9.00. Fiecare trupă are obligaţia de a se prezenta cu 30 minute înainte de ora anunţată conform programului. Eventualele modificări de program vor fi anunţate participanţilor la finală în timp util.
5. Deliberare şi premii
5.1. Juriul va fi selectat de către organizatori. Hotărârile juriului nu pot fi contestate.
5.2. La fiecare secţiune se vor acorda: Marele Premiu „Ion Luca Caragiale”, câte un premiu I, II și III, plus menţiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviinţă.
5.3. Aprecierea trupelor se va baza pe criterii precum capacitatea de interpretare şi de convingere, înţelegerea situaţiilor şi a rolurilor, atmosfera creată de trupă pe scenă, coeziunea trupei şi fluiditatea spectacolului. Cheltuielile de transport, cazarea şi masa vor fi suportate de către concurenţi.
Muzeul „Ion Luca Caragiale” e-mail: muzeulcaragiale@yahoo.com – tel: 0244 525 394 – persoană de contact: coordonator conservator ing. Monica-Violeta Bostan

 

Formular de înscriere „Caragiale, contemporanul nostru”