Matineul muzeal „Românce de poveste”

0
73

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești, str Toma Caragiu, nr. 10, organizează vineri, 15 martie 2024, ora 12, în sala Auditorium matineul muzeal „Românce de poveste”. Participă la acest eveniment elevii clasei a IV-a A, de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, coordonați de doamna prof. înv. primar Marilena Baban.

Matineul este dedicat Femeii și realizărilor ei de excepție, într-o perioadă în care majoritatea profesiilor erau dominate de bărbați. Începând cu secolul al XIX-lea, câteva femei curajoase au demonstrat lumii că performanțele se pot face în ciuda sensibilității feminine. Asemenea femei vizionare și ambițioase s-au născut și au trăit și pe meleagurile românești. Acest românce de-a lungul timpului și-au adus o contribuție însemnată la progresul științei, culturii și artei.

Doamnele secolelor trecute au rămas în istorie prin tenacitatea lor și prin faptul că au reușit să demonstreze că pot schimba istoria prin ideile și implicarea lor.

Monica Cîrstea, muzeograf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.