Expoziţia temporară „Şoimeşti, situl arheologic de pe Dealul Merez – o reflectare a preistoriei Munteniei (mileniile IV şi III î.Hr.)”

0
99
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită vineri, 17 septembrie 2021, începând cu ora 11.00, la sediul din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare „Şoimeşti, situl arheologic de pe Dealul Merez – o reflectare a preistoriei Munteniei (mileniile IV şi III î.Hr.)”.
Expoziția poate fi vizitată până la finalul lunii octombrie 2021 şi reflectă atât efortul arheologilor de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu cei de la Muzeul Județean Buzău de a cerceta un loc spectaculos, în care accesul este unul dificil, cât și relevanța acestui sit în contextul preistoriei Munteniei. Aşezările din cultura Cucuteni, dar și cele din epoca bronzului au adus informații importante pentru preistoria unui spațiu geografic puțin cercetat. Patrimoniul descoperit a îmbogățit instituția și în același timp a oferit material de dezbatere lumii științifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.