Expoziția temporară „Lacul balnear Telega, o viziune arhitecturală şi istorică”

0
113

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare „Lacul balnear Telega, o viziune arhitecturală şi istorică”, care va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, ora 17.00 în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti, str. Erou Călin Cătălin, nr. 1.

Organizată sub egida Consiliului Judeţean Prahova şi a Uniunii Arhitecţilor din România – Filiala Muntenia, expoziţia prezintă rezultatele proiectului realizat de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” privind posibila renaştere a Băilor Centrale de Sare de la Telega, celebre încă din perioada interbelică datorită calităţilor curative ale apelor şi a dezvoltării turismului balnear în zonă.

Experimentul didactic a constituit o provocare pentru studenţi, prin încercarea de a oferi şase soluţii sustenabile şi ecologice diferite pentru amenajarea unui complex balnear, o posibilă sursă de pornire pentru un viitor concept pe care locul îl merită şi care l-ar putea reaşeza pe lista atracţiilor turistice din judeţul Prahova.

Vă aşteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.