EXPOZIŢIA LUNII MARTIE

0
34
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10 vă invită vineri, 4 martie 2016, ora 10.00, la vernisajul expoziției lunii martie, ,,Nicolae Titulescu – un diplomat român de anvergură europeană’’.
 
 
Viitorul om politic, diplomat, profesor universitar şi jurist Nicolae Titulescu s-a născut la 4 martie 1882, la Craiova. Personalitate marcantă a diplomaţiei, a avut un rol esenţial în recunoaşterea unităţii naţionale a României în opinia publică internaţională.
Membru al Partidului Liberal Conservator din 1907, Titulescu a avut o ascensiune politică rapidă. În 1912 este ales deputat, pentru ca în 1917 să fie numit Ministru al Finanţelor. Din 1921 a fost reprezentant permanent al României la Liga Naţiunilor, urmând să fie ales de două ori preşedinte al acesteia în perioada 1930-1932. A dus o politică aprigă împotriva nazismului şi a regimurilor de dreapta, în general.
În 1936 Carol al II-lea îl demite pe Titulescu din toate funcţiile, expulzându-l din ţară. Moare la Cannes la 17 martie 1941.
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova deţine în patrimoniul său un bogat fond Nicolae Titulescu. În expoziţie se vor regăsi documente şi fotografii cu referire directă la activitatea diplomatică a lui Nicolae Titulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.