Concursul de poezie „Frunză verde de albastru”, ediția a II-a

0
1105

Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, organizează, în perioada 4 martie – 30 aprilie 2024, Concursul de poezie „Frunză verde de albastru”, ediția a II-a.

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.muzeuldeistorieprahova.ro și pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/Muzeul.de.Istorie.Ploiesti și https://www.facebook.com/Muzeu.Nichita.Stanescu.Ploiesti.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE POEZIE „FRUNZĂ VERDE DE ALBASTRU”, EDIŢIA a II-a.

  • Poeziile participanţilor vor fi trimise online pe adresa de e-mail a Muzeului „Nichita Stănescu” – muzeumemorialnichitastanescu@yahoo.com

– Participanții pot înscrie în competiție trei poezii, iar una, obligatoriu, trebuie să conţină elemente de prozodie (rimă, ritm, măsură etc.).

– Poeziile trimise nu trebuie să fi fost publicate/postate până la anunţarea clasamentului.

– Vârsta participanţilor: elevi – școală gimnazială și liceu.

– Poeziile vor fi redactate în limba română, editate în WORD sau PDF, cu diacritice.

– Poeziile vor fi însoţite de datele de identificare (nume, prenume, clasă, școală/liceu), precum și numele, prenumele și numărul de telefon al unui părinte sau tutore legal în cazul minorilor.

– Participanții își asumă răspunderea pentru poeziile înscrise în cadrul concursului, în concordanță cu legile privind drepturile de autor și de proprietate intelectuală.

– Părintele sau tutorele legal al participantului minor își dă consimțământul, prin trimiterea e-mailului de înscriere, ca numele și vârsta Participantului, precum și poeziile cu care a participat la Concurs să fie făcute publice pe canalele de social-media ale Organizatorului, în condițiile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

– Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Dispozițiile Legii GDPR nr. 190/2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

– Oricine va înscrie un text care nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat fără a fi anunţat.

– Organizatorii vor descalifica orice concurent a cărui creaţie are erori gramaticale sau cuvinte/expresii vulgare.

– Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat fără a fi anunţat.

  • Perioada de trimitere a poeziilor este 04.03.2024 – 30.04.2024.
  • Jurizarea poeziilor va avea loc în perioada 07.05 – 10.05.2024.
  • Premierea şi recitarea poeziilor vor avea loc pe 17.05.2024, cu ocazie Zilei Internaționale a Muzeelor.
  • Juriul este format din 3 persoane.
  • Vor fi acordate trei premii, constând în cărţi şi suveniruri, şi o vizită gratuită la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și la secțiile sale muzeale.
  • Premiul I primeşte trofeul concursului și poezia câştigătoare va fi publicată în Revista de cultură „Atitudini”, publicaţie editată de Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Local Ploieşti şi Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.